Kotleciki z kurczaka z marchewką i szczypiorkiem

4.98 (197 ocen)

  • 30 min

Wyśmienite.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 pojedyńcze piersi z kurczaka
    180 g marchewki surowej (już obranej)
    3 jajka
    4 łyżki mąki
    pęczek szczypiorku

    sól, pieprz, bułka tarta do obtoczenia, olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.98 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotleciki z kurczaka z marchewką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka kroimy w małą kosteczkę i wkładamy do miski. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do mięsa. Dodajemy także posiekany szczypiorek. Solimy, pieprzymy oraz wbijamy jajka i wsypujemy mąkę.
  • 2. Ze wszystkich tych składników wyrabiamy jednolitą masę. Nie będzie ona za bardzo zwarta.
  • 3. Nabieramy do rąk porcję masy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, dośc długo na wolnym ogniu często przewracając kotlety.

Porady

Podajemy np. z brązowym ryżem i mizerią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować