Kotleciki z kurczaka Saute

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Gotuję dla męża i dzieci. uwielbiamy potrawy z kurczaka, a te kotleciki wykonane z braku jajek i bułki tartej do panierki okazały się strzałem w 10!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 4 kotleciki:
    1 filet z piersi kurczaka
    sól
    pieprz
    tymianek
    przyprawa do kurczaka
    przyprawa do gyrosa
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z kurczaka saute - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy, przekrawamy na dwa plastry, a następnie każdy plaster na pół (tak, by powstały 4 kotleciki).
  • 2. Mięso przyprawiamy: solą, pieprzem, tymiankiem oraz przyprawami Knorr: naturalną pikantną do kurczaka oraz do kurczaka. Przyprawy lekko wklepujemy w mięso.
  • 3. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Porady

Mięsko smaż najpierw na wolnym ogniu, by dobrze się przesmażyło,a dopiero pod koniec zrumień je na mocniejszym płomieniu. Danie świetnie smakuje z tłuczonymi ziemniakami posypanymi zieleniną oraz fasolką szparagową na ostro (fasolka, ocet, olej, odrobina cukru i pieprzu oraz posiekanej cebulki). Kotleciki Saute są świetną alternatywą dla panierowanych kotletów. Danie jest soczyste i dzięki przyprawom ma bardzo wyrazisty smak! Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować