Kotleciki z kaszy jęczmiennej ze szpinakiem

4.49 (175 ocen)

  • 30 min

Kotleciki te to pomysł dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Są rewelacyjnym pomysłem na obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g kaszy jęczmiennej (1 szklanka),
    1 cebula,
    80 g szpinaku,
    2 łyżki jogurtu naturalnego,
    1 jajko,
    3 łyżki bułki tartej,
    1 łyżka mąki,
    bułka tarta,
    olej do smażenia,
    1 łyżeczka oregano,
    1/2 łyżeczki chili,
    sól i pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z kaszy jęczmiennej ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować kaszę w osolonej wodzie. Gotować przez ok.15 minut.
  • 2. Cebulę drobno pokroić, dodać szpinak, podsmażyć.
  • 3. Do ugotowanej kaszy dodać cebulę ze szpinakiem, do tego jogurt, bułkę tartą, mąkę, jajko, przyprawy. Dokładnie wymieszać.
  • 4. Uformować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na złocisty kolor.

Porady

Najlepsza jest kasza ugotowana na miękko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować