Kotleciki z kapustą, marchewką i serem

5 (154 ocen)

Smakuja wysmienicie.

Składniki:

  • 1 kg bialej kapusty
    3 marchewki
    1 jajko
    100 gr startego zoltego sera
    sol,pieprz
    olej do smazenia
    bulka tarta
    maka do
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z kapustą, marchewką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste szatkujemy,marchewke scieramy na tarce o grubych oczkach,mieszamy razem,solimy i dusimy pod przykryciem na patelni z olejem do momentu az zmieknie,podlewamy woda jezeli bedzie taka potrzeba.Gotowa i schlodzona kapuste mieszamy z serem zoltym i jajkiem,jezeli bedzie zbyt rzadka dosypujemy bulke tarta.Z tak otrzymanej masy formujemy kotleciki dowolnej wielkosci,obtaczamy w mace i smazymy z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować