KOTLECIKI Z JAJEK

0 (0 ocen)

Najbardziej smakują moim dzieciom :) Dzisiaj z kukurydzą i koperkiem, choć można dodać inne ulubione dodatki. Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • -4 jajka
    -1/3 pęczka koperku
    -1/3 puszki kukurydzy
    -3 łyżki bułki tartej + 2 łyżki do obtoczenia kotletów
    -sól, pieprz
    -olej

Kotleciki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3 jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do tego 1 surowe jajko, kukurydzę, posiekany koperek, bułkę tartą oraz przyprawy i wszystko razem mieszamy.
  • 2. Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy