Kotleciki z gotowanego mięsa

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W moim menu dominują potrawy mięsne.

Składniki:

  • ● 4 gotowane udka z kurczaka
    ● 2 jajka
    ● 1/2 cebuli
    ● łyżeczka curry
    ● bułka tarta
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z gotowanego mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek usuwamy skórę.
    Mięso oddzielamy od kości
    i przepuszczamy przez maszynkę
    do mielenia.
  • 2. Cebulę siekamy. Dodajemy
    do mięsa. Wbijamy jajka i wsypujemy
    curry. Dokładnie mieszamy.
    Doprawiamy solą
    i pieprzem.
  • 3. Z masy formujemy małe
    kotlety. Następnie obtaczamy
    w bułce tartej.
  • 4. Na patelni rozgrzewamy
    olej i smażymy kotlety z obu
    stron na rumiano.

Porady

RADY Teresy Wosiewicz Gdy planuję kotleciki, najpierw gotuję rosół. Udka zalewam wodą, dodaję marchewkę, pietruszkę, cebulę, 3 ząbki czosnku, ziele angielskie i liść laurowy. Doprawiam. Z udek robię kotleciki i mam dwudaniowy obiad.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować