Kotleciki warzywno-drobiowe

5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są bardzo smaczne i proste do wykonania.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1/3 puszki kukurydzy
    czerwona papryka
    1/2 żółtej papryki
    10 dag żółtego sera
    3 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2-3 łyżki posiekanego koperku
    40 dag pieczarek
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki warzywno-drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Papryki kroimy w cienkie słupki. Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na oleju, aż odparują. Przekładamy
    do miski. Mieszamy z kukurydzą, mięsem i papryką. Wsypujemy starty na tarce o małych oczkach żółty ser i mąkę. Dodajemy rozkłócone jajka i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nabieramy porcje masy i smażymy na dużym ogniu kilka minut z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kukurydza

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować