Kotleciki warzywne

4.42 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są tanie, szybko się je robi i doskonale smakują.

Składniki:

  • ● 2 marchewki
    ● pietruszka
    ● 1/2 selera
    ● czerwona papryka
    ● natka pietruszki
    ● 2 łyżki mąki
    ● jajko
    ● sól, pieprz
    ● bułka tarta
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.42 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i umyte marchewkę,
    selera i pietruszkę
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Paprykę kroimy
    w kostkę, natkę siekamy.
    Mieszamy i doprawiamy.
  • 2. Do warzyw dodajemy
    mąkę, jajko i wyrabiamy
    (jeśli masa jest zbyt rzadka,
    dodajemy bułki tartej). Formujemy
    kotleciki, obtaczamy
    w bułce tartej i smażymy
    na oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Warzywa

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Lubisz jarskie przepisy? Wypróbuj inne pomysły na dania warzywne

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować