Kotleciki siekane z wątróbki.

4.5 (185 ocen)

  • 60 min

Wątróbka w innej formie, pomimo tego jak najbardziej zachowuje swój smak i aromat.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 kg wątróbki drobiowej

    - 1 cebula

    - 1 jajko

    - sól i pieprz

    - bułka tarta

    - mleko
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Kotleciki siekane z wątróbki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, oczyścić, namoczyć w mleku. Następnie osuszyć i podsmażyć tak, aby się ''ścięła''. Ostudzić i posiekać nożem. Do ostudzonej wątróbki dodać pokrojoną w kostkę cebulę, doprawić solą i pieprzem. Wbić jajko i dokładnie wymieszać. Do masy dodać trochę bułki tartej , formować kotlety i oprószyć je pozostałą bułką. Gotowe kotleciki usmażyć.

Porady

Najlepiej smakują z ziemniaczkami i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować