Kotleciki ryżowo-jajeczne

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Smaczne i delikatne kotleciki z ryżu, jajek i pieczarek. Mylące, ponieważ wyglądają jak tradycyjne mielone.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu 100 g
    4 jajka ugotowane
    2 jajka surowe
    5 dużych pieczarek
    1 cebula
    3 łyżki bułki tartej do masy
    1 łyżka keczupu pikantnego
    Bułka tarta do obtoczenia
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki ryżowo-jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanych jajek gotujemy je na twardo. Pieczarki i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jajka siekamy na małe kawałeczki. Wszystkie składniki (ryż, cebulę, ugotowane jajka, pieczarki) mieszamy ze sobą. Dodajemy surowe jajka, bułkę tartą, keczup i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować