Kotleciki Ryżowe

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

Podaję do nich surówkę z marchewki albo mizerię.

  • 30 min

Składniki:

  • (12 kotlecików)

    1 szklanka ryżu długoziarnistego
    2 jajka
    5 łyżek posiekanego koperku
    1 duża cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    mąka
    pieprz, sól
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Knedle Dania główne Kotlety

Kotleciki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mieszamy składniki 1. Ryż ugotować na sypko. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na łyżce masła. Dodać do ugotowanego ryżu. Ostudzić. Dodać 2 jajka, koperek i doprawić. Zagęścić mąką. Dokładnie wymieszać. Formować małe płaskie kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować