Kotleciki Rybne

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kiedy poczęstowała mnie nimi szwagierka, od razu poprosiłam ją o przepis. Są rewelacyjne!

  • 40 min

Składniki:

  • 1 duży filet z Miruny
    1 czerstwa bułka
    szklanka mleka
    pęczek szczypiorku
    cebula
    pieprz
    sól
    1 jajko
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Kotleciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z Miruny mielimy na maszynce o grubym sicie. Bułkę namaczamy w mleku. Cebulkę siekamy w kostkę i podsmażamy. Szczypiorek drobno kroimy. Do zmielonej ryby dodajemy przesmażoną cebulkę, posiekany szczypiorek, odciśniętą bułkę, jajko oraz przyprawy. Z masy formujemy małe, okrągłe kotleciki, panierujemy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do momentu aż się zarumienią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy