kotleciki pożarskiego II

0 (0 ocen)

  • 30 min

Na pierwszy rzut oka zwykłe kotlety mielone. W smaku jednak o wiele lepsze, pulchniejsze i bardziej delikatne. Ja swoje usmażyłam w głębokim tłuszczu, żeby miały jednolity kolor.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    2 jajka
    1 mała bułka
    1/2 szklanki mleka
    1 mała cebula
    ząbek czosnku
    mąka
    bułka tarta
    tłuszcz do smażenia
    sól
    pieprz

Kotleciki pożarskiego ii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Dodać do mięsa. Wrzucić żółtko, posiekane cebulę i czosnek. przyprawić. Białko ubić na sztywno i dodać do mięsa. Wyrobić na jednolitą masę. Formować kotleciki, panierować w mące, drugim roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy