Na pierwszy rzut oka zwykłe kotlety mielone. W smaku jednak o wiele lepsze, pulchniejsze i bardziej delikatne. Ja swoje usmażyłam w głębokim tłuszczu, żeby miały jednolity kolor.
30 min
Składniki:
500 g mięsa mielonego
2 jajka
1 mała bułka
1/2 szklanki mleka
1 mała cebula
ząbek czosnku
mąka
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
Kotleciki pożarskiego ii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Dodać do mięsa. Wrzucić żółtko, posiekane cebulę i czosnek. przyprawić. Białko ubić na sztywno i dodać do mięsa. Wyrobić na jednolitą masę. Formować kotleciki, panierować w mące, drugim roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto.
Komentarze