KOTLECIKI POD PIERZYNKĄ

0 (0 ocen)

  • 5 min

Urozmaicenie zwykłych mielonych,które sie wmoim domu szczerze mówiąc przejadły.Teraz eksperymentuje i je urozmaicam,zeby było,,inaczej"

  • 5 min

Składniki:

  • 70 dag miesa mielonego,mała cebulka,bułka tarta,jajko,pieprz,sól,keczup do pizzy pudliszki,majonez,ser żólty w plastrach

Kotleciki pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso na kotlety 1. Doprawiamy mieso mielone solą,pieprzem,wkrajamy w kosteczkę cebulkę,dajemy jajko,bułkę tartĄ.Formujemy płaskie kotleciki(jak do hamburgerów),panierujemy w bułce tartej.
  • smazymy kotlety 2. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
  • przed zapiekaniem 3. Kotlety wykładamy na blaszkę,na każdy kotlet kładziemy łyżeczkę keczupu,łyżeczkę majonezu,przykrywamy plasterkiem żółtego ,zapiekamy w piekarniku aż rozpuści się ser.Gotowe wykładamy na talerze,ozdabiamy odrobiną keczupu

Porady

Keczup do pizzy Pudliszki ma fajny czosnkowy smak,najlepiej z nim smakują kotleciki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy