Kotleciki nadziane warzywami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bardzo dobre panierowane kotleciki z pysznym nadzieniem z warzyw.

  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z kurczaka podwójny: 1 sztuka
    - marchewka: 2 sztuki
    - korzeń pietruszki: 1 sztuka
    - por biała część: 1 sztuka
    - Mąka krupczatka (do panierowania): 6 łyżek
    - Jajko duże (do panierowania): 1 sztuka
    - Bułka tarta (do panierowania): 6 łyżek
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Kotleciki nadziane warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziane 1. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce, pora kroimy i podsmażamy kilka minut na oleju, następnie zalewamy wszystko wodą, przykrywamy patelnię i dusimy do miękkości, przyprawiamy solą i pieprzem. Filety dzielimy na kotlety i lekko rozbijamy. Mięso oprószamy solą i pieprzem na każdy kawałek nakładamy łyżkę warzyw i składamy.
  • Nadziane 2. Panierujemy w mące, jajku i bułce, gotowe kotlety smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony.



    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy