Kotleciki mięsno-ziemniaczane

5 (141 ocen)

  • Łatwy

Zostało mi od obiadu kilka ugotowanych ziemniaków i postanowiłam nimi urozmaicić zwykłe kotlety mielone:) Wszystkim bardzo smakowały:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - gotowane ziemniaki: 30 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - sól, pieprz (do smaku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki mięsno-ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki zmielić, wymieszać z mięsem. Cebulkę posiekać, zeszklić. Dodać do mięsa, wbić jajko, doprawić do smaku. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować