Kotleciki mielone faszerowane podgrzybkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smakują rewelacyjnie

  • 40 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego,1 jajko,bułka zwykła,namoczona i odciśnięta,1 łyżka kucharka,1łyżka ziół prowansalskich,szczypta pieprzu,olej do smażenia,bułka tarta do panierowania,podgrzybki 200g,czosnek 2 ząbki

Kotleciki mielone faszerowane podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy odciśniętą bułkę,jajko,posiekany czosnek i przyprawy,dokładnie mieszamy.Podgrzybki drobno kroimy i dusimy na oleju.Z mięsa formujemy kotleciki i faszerujemy podgrzybkami,panierujemy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.

Komentarze

Podobne przepisy