Kotleciki łososiowe z ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Miękkie, delikatne, lekko ostre. Świetne połączenie ryby z ciecierzycą, kotleciki są bardzo soczyste.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 265 g ciecierzycy z puszki
    250 g surowego łososia, może byc mrożony
    1 cebula
    1 marchewka
    1/2 chilli lub kilka kropel tabasco
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki mąki
    1/2 cytryny, sok
    sól, pieprz
    olej rzepakowy do smażenia

Kotleciki łososiowe z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia pokrój w drobną kostkę, skrop sokiem z cytryny, odstaw.
  • 2. Ciecierzycę posiekaj w blenderze, ale nie na miazgę, na większe kawałki. Włóż do miski. Marchewkę i cebulę również zmiel w blenderze. Dołóż do ciecierzycy. Do masy dodaj też łososia, mąkę, proszek do pieczenia, posiekane chilli, sól i ewentualnie pieprz. Wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
  • Kotleciki łososiowe z ciecierzycą 3. Z masy formuj kotleciki. Smaż na rozgrzanym oleju, po ok. 4-5 minut na każdą ze stron.

Komentarze

Podobne przepisy