Kotleciki jajeczne z szczypiorkiem i szynką

4.5 (153 ocen)

  • 50 min

Smakują świetnie na ciepło ja i na zimno :) najlepsze są z sosem np czosnkowym;)

  • 50 min

Składniki:

  • 1 bułeczka( wymoczona w mleku i odciśnięta )
    5 jaj ugotowanych na twardo
    1 jajko surowe
    sól, pieprz, papryka słodka do smaku
    1/2 pęczka szczypiorku
    5 plasterków szynki
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki jajeczne z szczypiorkiem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja obrać i pokroić w drobną kostkę wraz z szczypiorkiem i szynką. Wsypać do naczynia. Dodać bułeczkę wymoczoną w mleku ( najlepiej zemleć przez maszynkę ) dodać surowe jajko i przyprawy. Wymieszać. Formować kotleciki - obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron. Podać z ulubionym sosem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, zobaczcie też inne przepisy na dania z jajek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować