Kotleciki jaglane z pieczarkami i szczypiorkiem

4.5 (145 ocen)

Przepyszne kotleciki bezmięsne. Z kaszy jaglanej z dużą ilością pieczarek i serem żółtym. Smaczny i sycący pomysł na obiad. Koniecznie z surówką!

Składniki:


  • 300 g ugotowanej kaszy jaglanej
    300 g pieczarek
    1 pęczek cienkiego szczypiorku
    100 g sera żółtego
    3 jajka
    1 łyżka jogurtu greckiego
    1 łyżka mąki jaglanej
    1 płaska łyżeczka zielonej czubricy
    Pieprz kolorowy do smaku
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotleciki jaglane z pieczarkami i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki, usmażyć na niewielkiej ilości oleju, wystudzić.

    Ugotowaną kasze jaglaną rozdrobnić, dodać posiekany szczypiorek, czubricę, pieprz, pieczarki i dokładnie wymieszać.

    Wbić jajka, dodać jogurt grecki i mąkę jaglaną. Wymieszać.

    Wsypać starty żółty ser, wymieszać. Na rozgrzaną patelnie z minimalną ilością oleju kłaść łyżką masę i formować kotleciki. Smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z surówką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Pieczarki Ser żółty Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować