Podwójny filet z kurczaka
mały por
2-3 ząbki czosnku
łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
10 dag sera żółtego
3 jajka
4 łyżeczki przyprawy do Gyrosa
sól,pieprz
tłuszcz do smażenia
Kotleciki drobiowe z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Fileta myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2.Pora oczyszczamy i myjemy.Kroimy w krążki.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju.Wsypujemy pora.Dusimy do miękkości i doprawiamy.Studzimy.
3.Jajka rozkłócimy.Wsypujemy przyprawę do Gyrosa i obie mąki.Dokładnie mieszamy na jednolitą masę.Następnie dodajemy mięso,pora z czosnkiem oraz żółty ser .Mieszamy.
4.Na rozgrzany olej łyżką kładziemy porcje masy i rumienimy z obu stron.
Komentarze