Kotleciki drobiowe z porem

0 (0 ocen)

przepis od starej kuchary

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    mały por
    2-3 ząbki czosnku
    łyżka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki mąki pszennej
    10 dag sera żółtego
    3 jajka
    4 łyżeczki przyprawy do Gyrosa
    sól,pieprz
    tłuszcz do smażenia

Kotleciki drobiowe z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fileta myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    2.Pora oczyszczamy i myjemy.Kroimy w krążki.
    Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju.Wsypujemy pora.Dusimy do miękkości i doprawiamy.Studzimy.

    3.Jajka rozkłócimy.Wsypujemy przyprawę do Gyrosa i obie mąki.Dokładnie mieszamy na jednolitą masę.Następnie dodajemy mięso,pora z czosnkiem oraz żółty ser .Mieszamy.

    4.Na rozgrzany olej łyżką kładziemy porcje masy i rumienimy z obu stron.

Porady

Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy