Kotleciki drobiowe w kokosowej panierce

5 (142 ocen)

  • 30 min

Często drób gości na naszych stołach. Zamiast tradycyjnej bułki tartej do panierki użyłam mąki żytniej i wiórek kokosowych.

  • 30 min

Składniki:

  • filet z kurczaka
    jajko
    ok. 3 łyżek mąki żytniej
    100 g wiórek kokosowych
    sól i kolorowy pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki drobiowe w kokosowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • panierka 1. Fileta rozcinam na mniejsze płaty i lekko rozbijam tłuczkiem. Opruszam solą i świeżo mielonym pieprzem. Do miseczek wsypuję mąkę, wiórki a w ostaniej roztrzepuję jajko. Kotlety panieruję w mące, jajku i wiórkach. Smażę na rozgrzanym oleju. Odsączam na ręczniki papierowym. Najlepiej smakują z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować