Kotleciki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jest to najprostsza wersja placuszków siekanych z kurczaka tzw szarpańce. . Można je przygotowywać z różnymi ulubionymi dodatkami, W każdym wydaniu są pyszne.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składnikina 12 sztuk:
    2 pojedyńcze filety z kurczaka
    3 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    3 łyżki majonezu
    1 pęczek szczypiorku
    pieprz, jarzynka lub sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso drobno posiekać, przyprawić, przykryć i odstawić na 30 minut do lodówki.
    Połączyć mąkę, jajka, majonez, dodać posiekany szczypiorek oraz mięso. Wymieszać i doprawić do smaku. Usmażyć placuszki na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować