1.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka oraz mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto przekac do tortownicy o śr. 27cm. Piec ok. 25 min w temp. 170st. Przestudzić.
2.3/4 soku zagotować z cukrem. W reszcie rozrobić budynie. Zagotować. Ciepłe wylać na biszkopt. Schłodzić.
3.Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder oraz zagęstnik do śmietany. Wyłożyć na wierzch ciasta.
4.Czekoladę stopić. Zrobić z niej kilka płaskich kółek i odstawić do lodówki by zastygło. Następnie ułożyć je w kilku miejscach na cieście tworząc łaty. Z cukierków zrobić oczy, nos i usta. Z paluszków zrobić wąsy. Biszkopcika przekroić na pół i przymocować uszy. Schłodzić.
Komentarze