Koszyczki z papieru ryżowego z awokado i jajkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kontrast smaków, barw i faktur - pyszne, efektowne przekąski idealne na imprezy:)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papier ryżowy (np. małe arkusze Tao Tao): 6 sztuk
    - awokado (dojrzałe): 1 sztuka
    - jajka (na twardo): 2 sztuki
    - cebula (mała czerwona): 1 sztuka
    - majonez: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz (świeżo mielony): 1 szczypta
    - sok z limonki: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Koszyczki z papieru ryżowego z awokado i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koszyczki z jajkiem i awokado 1. Arkusz papieru ryżowego zamoczyć na talerzu z letnią, przegotowaną wodą. Kiedy już będzie elastyczny umieścić w teflonowej formie do pieczenia muffinek. Tak postąpić z resztą. Układać dociskając do ścianek, a brzegi lekko zaginać, "pofalować". Odstawić do wysuszenia.
    Awokado, jajka i cebulkę pokroić w kostkę. Wymieszać i doprawić sola oraz pieprzem. Skropić limonką.
    Gdy koszyczki będą już suche, upiec je na złocisty kolor (obserwować, by nie przypalić) w piekarniku (ok. 10-15 min, w temp. 170 stopni). Będą delikatne i chrupiące.
    Do koszyczków nakładać sałatkę, dekorować majonezem. Można wymieszać ja od razu z majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

5 (154 ocen)

Tortille z jajkiem i awokado

To może cię zainteresować