Koszyczki z papieru ryżowego z awokado i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Arkusz papieru ryżowego zamoczyć na talerzu z letnią, przegotowaną wodą. Kiedy już będzie elastyczny umieścić w teflonowej formie do pieczenia muffinek. Tak postąpić z resztą. Układać dociskając do ścianek, a brzegi lekko zaginać, "pofalować". Odstawić do wysuszenia.
Awokado, jajka i cebulkę pokroić w kostkę. Wymieszać i doprawić sola oraz pieprzem. Skropić limonką.
Gdy koszyczki będą już suche, upiec je na złocisty kolor (obserwować, by nie przypalić) w piekarniku (ok. 10-15 min, w temp. 170 stopni). Będą delikatne i chrupiące.
Do koszyczków nakładać sałatkę, dekorować majonezem. Można wymieszać ja od razu z majonezem.
Komentarze