Koszyczki z Mortadeli

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybka przystawka na gorąco.

  • 25 min

Składniki:

  • mortadela ze skórką-15 plasterków
    pomidory-2 szt
    groszek konserwowy-1/2 puszki
    boczek wędzony-100 g
    keczup-2 łyżki
    pieprz,sól do smaku
    olej rzepakowy do smażenia
    łyżka posiekanego koperku

Koszyczki z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w kostkę,smażymy na rumiano,wyjmujemy,na tym samym tłuszczu smażymy obrane ze skórki i pokrojone pomidory,gdy się podsmażą
    dodajemy odsączony groszek,keczup i przyprawy.Na rozgrzanym oleju rzepakowym podsmażamy plasterki mortadeli.Koszyczki z mortadeli wyjmujemy na półmisek napełniamy farszem,posypujemy skwarkami z boczku i koperkiem.Podajemy gorące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy