Koszyczki z kremem z kurczaka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię wymyślać nowe potrawy. Ta zachwyca i oko, i podniebienie.

Składniki:

  • ● 20 kruchych babeczek
    ● 20 uszek upieczonych z kruchego ciasta
    ● 20 krewetek
    ● owoce jarzębiny w syropie
    ● łyżka posiekanego czosnku
    ● szczypta soli
    ● łyżka masła
    ● natka pietruszki
    Nadzienie:
    ● szczypta imbiru
    ● cebula podsmażona na odrobinie tłuszczu
    ● ugotowany w rosole podwójny filet z kurczaka
    ● 2 łyżeczki sosu chili z cytryną
    ● 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
    ● pieprz
    ● łyżeczka cukru
    ● 2 łyżeczki śmietany
    ● 100 ml rosołu

Koszyczki z kremem z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki nadzienia miksujemy.
    Szprycą nadziewamy
    babeczki. Przymocowujemy
    uszka, wciskając w masę.
  • 2. Masło roztapiamy z czosnkiem.
    Podsmażamy krewetki,
    solimy. Studzimy. Na babeczkach
    układamy krewetkę
    i owoce jarzębiny. Podgrzewamy
    w piekarniku. Dekorujemy
    natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy