KOSZYCZEK - RAZOWA KANAPKA

5 (195 ocen)

  • 15 min

Zdrowa kolorowa kanapka dla niejadków, ale także dla łasuchów.

  • 15 min

Składniki:

  • - chleb razowy (13 x 7cm)
    - 5 dkg serka topionego
    - 2 plastry szynki lub innej okrągłej wędliny
    - 2 rzodkiewki
    - 2 plasterki sera żółtego
    - 1/4 papryki marynowanej
    - natka pietruszki, szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Koszyczek - razowa kanapka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba ostrym nożem wyciąć koszyk. Wydłubać ośródkę. Wnętrze koszyka posmarować grubo serkiem topionym. Brzegi koszyka wyłożyć natką pietruszki.
  • 2. Z każdego plastra wędliny, wyciąć 1/4 część, zwinąć w różyczkę, a w środku umieścić zwinięty plasterek papryki.
    Skórki rzodkiewek ponacinać promieniście, nożykiem je delikatnie podważyć
    i wygiąć łupinki na zewnątrz tworząc kwiatek.
    Z plastrów sera żółtego foremką lub odręcznie wyciąć gwiazdki z dziurką pośrodku, przez którą przeciągnąć szczypiorek.
    Paprykę pociąć w szerokie paski.
  • 3. Tak przygotowaną wędlinę, ser i warzywa umieścić w koszyczku według własnego pomysłu.

Porady

Powyższa porcja wystarcza dla dwóch osób, lub dla jednej z większym apetytem. Kanapka jest bardzo zdrowym posiłkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Warzywa Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować