Kostka czekoladowa z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę łamiemy na kawałki, wrzucamy do miski, dodajemy masło. Czekoladę z masłem rozpuszczamy, w tym celu miskę układamy na szerokim garnku z gotującą się wodą, tak aby nie dotykała wody.
Jajka ubijamy z cukrem, pod koniec ubijania dodajemy mąkę, następnie dolewamy przestudzoną czekoladę, mieszamy.
Formę do ciasta (36/26 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15- 20 minut. Pozostawiamy do wystudzenia.
Miękkie masło ucieramy na puszystą biały krem, dolewamy cienkim ciurkiem adwokat, cały czas ucierając. Na tym etapie możemy dodać łyżkę cukru pudru jeżeli lubimy słodsze masy.
Na wystudzonym brownie rozsmarowujemy krem adwokatowy, na wierzch kruszymy bezę. Ciasto chłodzimy w lodówce kilka godzin.
Komentarze