Korzenne cupcakes

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Kakaowe cupcakes z korzennym aromatem i lekko cynamonowym lukrem.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - masło/margaryna: 100 gramów
    - cukier: 1 szklanka
    - jogurt naturalny mały: 1 sztuka
    - mleko: 5 łyżek
    - jajka: 2 sztuki
    - soda: 1 łyżeczka
    - mąka: 275 gramów
    - kakao: 6 łyżek
    - kardamon mielony: 2 łyżki
    - cynamon: 2 łyżki
    - kawałki czekolady (opcjonalnie): 100 gramów

    - cukier puder: 1 szklanka
    - masło: 3 łyżki
    - cynamon: 1 łyżeczka

Korzenne cupcakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać wszystkie mokre produkty.
  • 2. W osobnej misce zmieszać wszystkie suche produkty.
  • 3. Połączyć suche z mokrymi, przemieszać łyżką/widelcem niedbale do momentu, gdy składniki się połączą.
  • 4. Rozłożyć muffinki do foremek, piec 15-20 min w temp. 150 stopni celsjusza.
  • 5. Lukier: Cukier puder utrzeć z masłem i cynamonem.
  • 6. Po wystygnięciu babeczek nałożyć lukier na babeczki przy pomocy rękawa cukierniczego. Można posypać brązowym cukrem i cynamonem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy