Korpusy tartaletek kruche

4.97 (191 ocen)

  • 30 min

Bardzo fajny przepis na kruche tartaletki, nie trzeba już natluszczać foremek bo ciasto jest tłuste i bardzo fajnie wychodzą. To jest mój sprawdzony przepis. Tak przygotowane korpusy możemy nadziać masą lub kremówką z owocami.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mąki tortowej
    1 kostka margaryny
    150 g cukru pudru
    5 żółtek
Wystaw ocenę:

4.97 (191 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartaletki Kruche ciasto Desery

Korpusy tartaletek kruche - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysiekać z margaryną, dodać przesiany cukier puder oraz żółtka i zagnieść ciasto. Wylepiać tartaletki i piec ok. 10 minut w temp 160 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować