Koronkowe naleśniki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Naleśniki w dowolnym kształcie zaskoczą każdego, małego i dużego.

  • 10 min

Składniki:

  • szklanka mleka
    szklanka mąki
    jajko
    łyżka oleju
    szczypta soli
    łyżka cukru pudru

Koronkowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zmiksować na gładko.
    Odstawić na 30minut, wtedy bardziej zgęstnieje.
  • 2. Przelać do wąskiej buteleczki z małą dziurką, szprycy z końcówką do pisania, albo do woreczka strunowego z lekko odciętym rogiem.
  • 3. Na rozgrzanej patelni z teflonową powłoką formować wzory (w razie potrzeby dodać jeszcze więcej mąki-będzie łatwiej).
    Smażyć do zbrązowienia obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy