Korniszony

4.48 (185 ocen)

Pyszne ogórki w słodkiej zalewie octowej, moje dzieci za nimi przepadają :-))

Składniki:

  • ogórki (dowolna ilość)

    Zalewa:
    4 szklanki zimnej wody
    1 szklanka octu
    1/2 kg cukru
    2 łyżki soli

    Przyprawy na 1 słoik litrowy:
    kawałek chrzanu
    2 ząbki czosnku
    koper (kwiatostan z nasionami)
    szczypta gorczycy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    1 liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.48 (185 ocen)

Korniszony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do umytych słoików ciasno układamy ogórki, dodajemy przyprawy i zalewamy zalewą. Słoiki pasteryzujemy ok. 10 - 15 min. (do momentu uzyskania żółtawego koloru).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować