Koreczki z wołowiną, kukurydzą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować marynatę - 2 łyżki oliwy połączyć z papryką ostrą i słodką oraz tymiankiem.
Mięso natrzeć solą, pieprzem i marynatą, przykryć i ostawić na kilka godzin do lodówki,
2.Piekarnik rozgrzać do 180stopni, piec mięso 30-40minut. Po upieczeniu odstawić do całkowitego ostygnięcia.
3.Przygotować sos - majonez i ketchup połączyć.
4.Placki tortilli pogrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sosem majonezowo ketchupowym smarować każdy placek, nałożyć porcję wołowiny i mini kolbę kukurydzy. Tortille zwinąć ciasno w rulon. Gotową tortillę przeciąć pod skosem na kawałki o szerokości około 2-2,5 cm i przebić wykałaczką, na nią nabić marynowaną pieczarkę i tak przygotowany koreczek ułożyć na półmisku.
Komentarze