Koreczki z wołowiną, kukurydzą i pieczarkami

0 (0 ocen)

Na każdej imprezie doskonale się sprawdzą. Koreczki możemy zrobić praktycznie ze wszystkiego. Poniżej jedna z propozycji.

Składniki:

  • Składniki podstawowe
    300g wołowiny
    Mini kolby kukurydzy
    Pieczarki marynowane

    Składnik dodatkowy
    3 placki tortilli

    Składniki robocze
    Sól, pieprz
    Oliwa
    0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    1 łyżeczka tymianku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Koreczki z wołowiną, kukurydzą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować marynatę - 2 łyżki oliwy połączyć z papryką ostrą i słodką oraz tymiankiem.
    Mięso natrzeć solą, pieprzem i marynatą, przykryć i ostawić na kilka godzin do lodówki,
  • Koreczki z wołowiną, kukurydzą i pieczarkami 2. Piekarnik rozgrzać do 180stopni, piec mięso 30-40minut. Po upieczeniu odstawić do całkowitego ostygnięcia.
  • 3. Przygotować sos - majonez i ketchup połączyć.
  • 4. Placki tortilli pogrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sosem majonezowo ketchupowym smarować każdy placek, nałożyć porcję wołowiny i mini kolbę kukurydzy. Tortille zwinąć ciasno w rulon. Gotową tortillę przeciąć pod skosem na kawałki o szerokości około 2-2,5 cm i przebić wykałaczką, na nią nabić marynowaną pieczarkę i tak przygotowany koreczek ułożyć na półmisku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Kukurydza Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować