Koreczki z serkiem topionym, szynką i szczypiorkiem.

5 (146 ocen)

  • 15 min

Przepis dostałam od mojej najlepszej przyjaciółki Agnieszki. Zawsze gdy się spotykamy przyrządzamy razem tą przekąskę.

  • 15 min

Składniki:

  • -kremowy serek topiony
    -łyżka masła
    -2 jajka
    -10 dag szynki
    -szczypiorek
    -25 plasterków sera żółtego
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Koreczki z serkiem topionym, szynką i szczypiorkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:
    Serek topiony włożyć do miski i zgnieść na jednolitą masę z łyżką masła. Następnie ugotować na twardo 2 jaka i drobno je pokroić, podobnie jak wędlinę i szczypiorek. Wszystkie składniki wymieszać razem. Farsz zawijać w ser żółty. Gotowy koreczek przekuć wykałaczką.

Porady

Farsz można zawijać również w szynkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować