Koreczki z mięsem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mieszkam na wsi. Zajmuję się domem i moimi mężczyznami– mężem i trzema synami. Gotowanie to moja specjalność.

Składniki:

  • ● kotlet schabowy bez kości lub filet z kurczaka
    ● oregano
    ● sól ziołowa
    ● olej
    ● 10 dag żółtego sera
    ● 1 łyżka majonezu
    ● 100 ml śmietany
    ● kilka pomidorków koktajlowych
    ● 2 łyżki kukurydzy z puszki
    ● pęczek posiekanej bazylii
    ● do dekoracji: kilka listków bazylii

Koreczki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i lekko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i oregano. Odstawiamy
    na 30 minut w chłodne
    miejsce, aby nabrało aromatu.
    Następnie smażymy na oleju,
    podlewamy niewielką ilością
    wrzątku i dusimy pod przykryciem,
    aż mięso będzie miękkie.
    Pomidorki myjemy, osuszamy
    i przekrawamy na pół.
  • 2. Kawałki mięsa, sera i pomidorków
    nadziewamy na wykałaczki
    i układamy na płaskim
    talerzu. Śmietanę mieszamy
    z majonezem, kukurydzą i posiekaną
    bazylią. Koreczki polewamy przygotowanym
    sosem
    i dekorujemy
    bazylią

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy