Koreczki śledziowe z pepperoni

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Smaczne koreczki śledziowe, idealne na ostatki i nie tylko. Dodatek pepperoni nadaje im wyrazistości.

  • 20 min

Składniki:

  • na 20 koreczków:

    5 niedużych, kwadratowych kromek chleba, najlepiej żytniego
    5 filetów śledziowych wiejskich
    3-4 ogórki kiszone średniej wielkości
    kilka cienkich plasterków żółtego sera
    6-7 małych papryczek pepperoni
    20 wykałaczek
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Koreczki śledziowe z pepperoni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą kromkę chleba podziel na 4 kwadraty. Wg. uznania możesz odciąć skórki.
  • 2. Każdego fileta śledziowego pokrój na 4 części.
  • 3. Ogórki kiszone pokrój na grubsze plasterki.
  • 4. Cienkie plasterki sera (u mnie mierzwiony) złóż w kosteczkę lub zwiń w ruloniki.
  • 5. Papryczki pepperoni pokrój na małe kosteczki.
  • 6. Na wykałaczki nabij kolejno po kawałku każdego składnika.

Porady

Zamiast zielonych papryczek pepperoni dla kontrastu użyj czerwonych, koreczki będą się ładniej prezentowały.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pepperoni

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować