Koreczki śledziowe w galarecie

4.5 (147 ocen)

  • 2 godz.

...

  • 2 godz.

Składniki:


  • 4 filety śledziowe
    2 łyżki pasty pomidorowej
    łyżeczka octu winnego
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 l bulionu warzywnego
    łyżka cukru
    łyżka żelatyny
    cebula
    suszone śliwki
    kilka gałązek koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Koreczki śledziowe w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koreczki śledziowe w galarecie 1. Przygotować:
  • Koreczki śledziowe w galarecie 2. Śledzie moczyć w wodzie 4 godziny ( jeżeli są bardzo słone ), osuszyć.
    Cebule obrać , pokroić w cienkie plasterki , zblanszować w gorącym bulionie i osączyć.

    Pastę pomidorową wymieszać z octem , pieprzem oraz cukrem.
    Każdy filet posmarować z jednej strony doprawioną pastą. Na wierzchu ułożyć śliwki oraz po kilka plasterków cebuli , ciasno zwinąć w rulonik. Udekorować gałązkami koperku.
    Z bulionu i żelatyny przygotować galaretę . Koreczki ułożyć luźno w naczyniu . Zalać tężejącą galaretką , schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować