Koreczki śledziowe

4.46 (194 ocen)

  • 20 min

Koreczki szybko się robi i są na prawdę smaczne :-)

  • 20 min

Składniki:

  • 6 płatów śledzi w oleju (Matjas)
    1 słoik ogórków (korniszony z papryką bardzo dobre właśnie są z tej firmy Provitus)
    2 cebulki małe czerwone
Wystaw ocenę:

4.46 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki

Koreczki śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koreczki śledziowe 1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie-osuszamy ręcznikiem papierowym.
    Cebulkę obieramy.Wszystko kroimy w krążki a paprykę w kostkę.
    Do wycięcia kółek śledziowych użyłam kieliszka.
    Następnie wszystko nadziewamy na patyczki.
    Czyli najpierw:
    Krążek śledzia,ogórek,cebulka,śledż,ogórek i na koniec kostkę papryki.Tak robimy do wyczerpania składników
    Mozna sobie oczywiście ułożyć wg.własnego gustu. Układamy na talerzu dekorujemy i gotowe.
    Z reszty śledzi jakie nam zostały po wycięciu kółeczek możemy sobie zrobic sałatkę śledziową.... :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować