• 24 godz.

Koreczki karnawałowe i nie tylko, idealne na imprezę. Polecam bo są proste do zrobienia i bardzo dobre.

  • 24 godz.

Składniki:

  • zalewa:

    4 szklanki wody

    1 szklanka octu

    4 cebule

    10 ziaren ziela angielskiego

    2 liście laurowe

    3 łyżki cukru

    1 kg śledzi matias

    5 korniszonów z marchewką z zalewy

    1 słoiczek podgrzybków w occie

    1 mały słoik papryki w zalewie
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Korniszony Przystawki Koreczki

Koreczki śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewam wodę, dodaję, ocet, pokrojoną cebulkę w krążki, ziele angielskie, liście laurowe,cukier. Zalewę gotuje około pięć minut żeby cebula była miękka. Odstawiam do przestygnięcia

    Śledzie mocze w zimnej wodzie 12 godzin.Śledzie odsączam na sitku. Na każdy płat śledzia układam krążki cebulki z zalewy, kawałek papryki, korniszon, plaster marchewki, pół grzybka. Zwijam i spinam wykałaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Papryka Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować