Koreczki pewniaki

5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jako pierwszy nowe dania testuje mąż i decyduje, czy zostaną powtórzone.

Składniki:

  • ● 2-3 parówki drobiowe
    ● 20 dag żółtego sera
    ● 3 kromki pieczywa tostowego
    ● 5-6 małych ogórków konserwowych
    Sos:
    ● 3 łyżki majonezu
    ● 2 łyżki keczupu
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki

Koreczki pewniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z parówek zdejmujemy
    osłonki.
    Wraz z ogórkami
    kroimy w 1-cm plastry.
    Z chleba odkrawamy
    skórki,
    miękisz kroimy
    w kwadraty o boku ok. 1,5 cm. Ser kroimy najpierw
    w 0,5-cm plastry, a następnie
    w kwadraty o boku 1 cm.
  • 2. Na szpikulce nabijamy kolejno
    po plastrze ogórka, kostce
    sera i chleba oraz plastrze
    parówki.
  • 3. Majonez dokładnie mieszamy
    z keczupem. Przekładamy
    do miseczki i ustawiamy na
    środku półmiska. Wokół wykładamy
    koreczki.

Porady

Koreczki będą bardziej wykwintne, jeżeli zamiast parówek użyjemy suchej wędzonej kiełbasy. Natomiast sos majonezowo-keczupowy można zastąpić tzatziki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować