Koreczki makaronowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Apetyczne koreczki, które będą hitem każdego przyjęcia!

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szklanka makaronu kolanka
    300 g sera żółtego gouda
    12 jajek przepiórczych

    4 parówki drobiowe

    sos tatarski
    pomidor
    sól, pieprz

Koreczki makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek (żeby się nie kleił), mieszamy (podrzucamy). Ser żółty kroimy w kostki o wymiarach około 1cmx1cm i grubości 0,5cm. Parówki kroimy w plasterki o grubości 0,5-1cm. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Do smaku delikatnie solimy i pieprzymy.
    Na wykałaczki nabijamy kolejno: połówkę jajka, 2 kolanka makaronowe, ser żółty, parówkę. Koreczki podajemy z sosem tatarskim i świeżym pomidorem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy