• Koreczki makaronowe

    Dodane przez: PaniMISIOWA

  • Apetyczne koreczki, które będą hitem każdego przyjęcia!

  • Składniki

    1 szklanka makaronu kolanka
    300 g sera żółtego gouda
    12 jajek przepiórczych

    4 parówki drobiowe

    sos tatarski
    pomidor
    sól, pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek (żeby się nie kleił), mieszamy (podrzucamy). Ser żółty kroimy w kostki o wymiarach około 1cmx1cm i grubości 0,5cm. Parówki kroimy w plasterki o grubości 0,5-1cm. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Do smaku delikatnie solimy i pieprzymy. Na wykałaczki nabijamy kolejno: połówkę jajka, 2 kolanka makaronowe, ser żółty, parówkę. Koreczki podajemy z sosem tatarskim i świeżym pomidorem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, konkurs_kreatywny6
  • 6 komentarzy

Dodane przez: PaniMISIOWA

PaniMISIOWA 30

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2014-01-17T10:37:07+01:00

183 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »