Ciasto "kora dębu" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z białek ubić pianę, dodać cukier, żółtka i resztę składników. Wymieszać i upiec dwa placki. Piec ok.40 min w 180 C.
Krem: Do garnuszka wlewamy jedną szklankę soku z brzoskwiń i cukier gotujemy, w osobnym naczyniu mieszamy wodę, mąkę , budynie , żółtka i wlewamy do gotującego się soku do uzyskania budyniu. Studzimy. Po wystudzeniu ucieramy budyń z masłem.
Kawę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody.Ostudzić.
Galaretki rozpuścić w 0,5 litra wody
Przełożenie: Biszkopt- część kremu, delicje namoczone w kawie, część kremu, biszkopt i reszta kremu, na to kroimy brzoskwinie w cienkie pół księżyce i na to rozlewamy tężejąca galaretkę.
Porady
Do kawy można dodać łyżkę wódki, ze względu na to że u mnie w domu są również dzieci to pominęłam ten składnik
Komentarze