Kopytka ze skwarkami

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często pomagam żonie w kuchni. Zimą chętnie przyrządzamy dania z ziemniaków

Składniki:

  • ● 1 kg ziemniaków
    ● 50 dag mąki
    ● 2 jajka
    ● 20 dag wędzonego
    boczku
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kopytka ze skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i myjemy. Gotujemy. Ciepłe przeciskamy przez praskę.
    Studzimy.
  • 2. Do purée wbijamy jajka, solimy. Wyrabiamy z mąką na jednolitą masę. Formujemy wałki, lekko spłaszczamy i kroimy ukośnie w 2-cm kawałki. Gotujemy porcjami w osolonej wodzie ok. 2 minut od wypłynięcia.
  • 3. Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Okraszamy kopytka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować