"Kopytka z twarogiem obsmażone w bułce tartej"

4.5 (152 ocen)

  • 40 min

"Konkurs_fantazja"Kopytka w tym wydaniu przypominają mi zawsze wizytę u mojej babci:D Są najlepsze pod słońcem i najdelikatniejsze!

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg ugotowanych i zmielonych ziemniaków
    1 jajko
    2 szklanki mąki
    50 g twarogu
    sól
    bułka tarta
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

"kopytka z twarogiem obsmażone w bułce tartej" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmielone ziemniaki połączyć z mąka, jajkiem i solą. Wyrobić ciasto. Podzielić je można na mniejsze kawałki, żeby się lepiej kroiło.
    Formujemy wałek i kroimy na 2-3 cm kawałki. Gotować w osolonej wodzie przez 5 minut od momentu wypłynięcia kopytek.
    Odcedzone kopytka obtaczamy w bułce tartej i smażymy na maśle na złoty kolor. Podawać można ze śmietaną i cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować