Kopytka z cebulką i kiełbaską

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

Jak zostają mi ziemniaki z obiadu, to na drugi dzień robię z nich kopytka.

  • 30 min

Składniki:

  • Mąka -2 szkl
    Mąka ziemniaczana -2 łyżki
    Jajko -1 szt
    Sól
    Kiełbasa pokrojona w kostkę i podsmażona z cebulą -50 g
    Tłuszcz do smażenia cebulki.
    Cebula obrana i zrumieniona na tłuszczu -2 szt
    Ziemniaki obrane i ugotowane -1,60 kg
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kopytka z cebulką i kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki, przepuścić przez maszynkę.
    Do ziemniaków dodać, jajko, obie mąki.
    Wyrobić ciasto, formować podłużne wałeczki i kroić je po skosie.
    Wrzucać od razu na wrzącą i osoloną wodę.
    Gotować 4 minuty od wypłynięcia kopytek.
    Gorące kopytka wyjąć na talerze i polać tłuszczem z kiełbasą i cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować