Kopytka w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kopytka: ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. odcedzamy i studzimy. Przeciskamy przez praskę. Dodajemy obie mąki i jajko. Zagniatamy, formujemy cienkie wałki i ukośnie kroimy. Gotujemy
w osolonym wrzątku ok. 4 minut od wypłynięcia. Odcedzamy i hartujemy. Polewamy roztopionym masłem.
2.Sos: pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i siekamy. Cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy słodką paprykę, chili i czosnek. Smażymy. Gdy papryka zbrązowieje, wkładamy pomidory i doprawiamy
pieprzem, tymiankiem i majerankiem, mieszamy. Dusimy 10 minut i miksujemy.
Polewamy kopytka.
Komentarze