Kopytka serowo-cebulowe

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne, łatwe do przygotowania i w miarę szybkie danie. Znakomite na obiad, czy też przystawkę.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki ugotowane: 1 kilogram
    - cebula: 4 sztuki
    - biały ser: 2 opakowania
    - Czosnek granulowany: 1 łyżeczka
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka: 2 szklanki
    - pieprz, sól: 2 szczypty
    - olej do smażenia: 20 mililitrów
    - bułka tarta: 20 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Dania główne

Kopytka serowo-cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki i biały ser przepuścić przez praskę.
  • 2. Cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Dodać jajko, czosnek, sól i pieprz.
  • 4. Wymieszać wszystko i zrobić ciast, dodając tyle mąki żeby się nie kleiło.
  • 5. Uformować ciasto w wałek i pokroić go w ukośne kopytka.
  • 6. Obtoczyć kopytka w bułce tartej i rozgrzać olej na patelni.
  • 7. Smażyć kopytka na patelni, do momentu aż zarumienią się na złoto.
  • 8. Danie można podać z dodatkiem ketchupu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować