Kopytka kukurydziane

5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Oto jeden z moich wypróbowanych przepisów. To idealna potrawa dla karmiącej matki na diecie.

Składniki:

  • ● 4 łyżki kaszki kukurydzianej
    ● 4 łyżki mąki pszennej
    ● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● tłuszcz do smażenia
    ● sól
    ● tymianek
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kopytka kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kaszki, mąki, proszku do
    pieczenia i wody zagniatamy
    ciasto. Formujemy ruloniki,
    kroimy na niewielkie ukośne
    kawałki i wkładamy do wrzącej
    osolonej wody. Gotujemy
    ok. 1 minuty, aż wypłyną.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy
    tłuszcz. Wkładamy osuszone
    kopytka i podsmażamy,
    aż będą chrupiące. Wykładamy
    na półmisek, następnie
    solimy i oprószamy tymiankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-0299wq3

To może cię zainteresować