Kopiec rozmaitości - czyli "tort" naleśnikowy na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: Warzywa umyć, obrać, pokroić na kostkę lub na krążki w przypadku marchewki i pietruszki i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Filet z kurczaka pokroić na kostkę, doprawić pieprzem i również podsmażyć .
2.Warzywa z kurczakiem wymieszać razem i doprawić do smaku pieprzem ziołowym, bazylią i ostrą papryką. Dodać przecier, ketchup i wodą.
3.Naleśniki: Mąkę, mleko i jajka wymieszać razem mikserem. Usmażyć typowe naleśniki.
4.Na każdy ciepły naleśnik nasypać trochę starego żółtego sera.
Przekładać na przemian warstwami naleśniki i farsz. Coś na wzór "tortu".
Porady
Naleśniki smażę na patelni do naleśników bez dodatku tłuszczu.
Komentarze